4 medische ingrepen die populair zijn in 2021

4 medische ingrepen die populair zijn in 2021

Wie wil er nu niet altijd op zijn of haar best uitzien. Je wilt je graag mooi voelen en goed voor de dag komen. Als je jezelf mooi voelt, zit je automatisch lekkerder in je vel. Hoe je dat precies bereikt, is verschillend van persoon tot persoon. Sommige mensen dragen graag een lekker geurtje, anderen hebben liever mooie kleren aan. 

Voor sommigen gaat het nog iets verder. Zij voelen zich prettiger als hun lichaam aan bepaalde wensen voldoet. Dan is een medische ingreep soms een optie. We lichten hieronder vier medische ingrepen toe die dit jaar erg populair zijn. 

1. Facelift

Hoewel er heel veel verschillende mogelijkheden zijn, is een facelift bij de meeste mensen wel bekend. Wanneer je ouder wordt, gaan er verschillende delen van je gezicht hangen. Niets aan te doen, dat is de natuur. Je ziet dit vaak het best bij de wangen, de wenkbrauwen en de neus. Met een facelift kan een deel van deze hangende huid weer strak getrokken worden. Je krijgt daardoor weer een jongere uitstraling.

2. Botox

Eén van de meest laagdrempelige cosmetische ingrepen is botox. Het staat dan ook al jaren hoog op de lijst van beauty behandelingen. Botox is een injectable die helpt om rimpels minder zichtbaar te maken. Er wordt een stof geïnjecteerd, een gezuiverd eiwit, dat de spieren in je gezicht deels stillegt. Daardoor ontspannen de spieren zich en worden rimpels minder zichtbaar.  

3. Ooglaseren

Veel mensen dromen er van om weer zonder bril of contactlenzen door het leven te kunnen gaan. Lekker gemakkelijk. Met een ooglaserbehandeling lukt dat. Er zijn twee soorten ooglaserbehandelingen: een behandeling met hoornvliesflap, ook wel LASIK genoemd. En een behandeling zonder hoornvliesflap, dat wordt vaak aangeduid met PRK of LASEK. Voor ogen laseren bij een kliniek in Zuid-Holland kun je terecht bij Visus Oogkliniek.

4. Borstvergroting of -verkleining 

Het is natuurlijk een vrouwendingetje, maar het formaat van je borsten is belangrijk voor hoe je je voelt. Te grote borsten kunnen klachten veroorzaken zoals pijn in de rug en schouders en je kunt moeite hebben met het vinden van een geschikte bh. Te kleine borsten kunnen vrouwen juist weer onzeker maken, over hun vrouwelijkheid bijvoorbeeld. Wanneer borsten niet in verhouding zijn met de rest van het lichaam wordt het vaak gezien als een cosmetische reden. Wanneer er fysieke klachten bij komen kijken, is het een medische reden. In beide gevallen kan een borstvergroting of -verkleining helpen. Het verschilt hooguit of het door de zorgverzekeraar vergoed wordt of niet.

admin

Reacties zijn gesloten.