4 situaties waarin een bouwkundige keuring Den Haag een uitkomst biedt

4 situaties waarin een bouwkundige keuring Den Haag een uitkomst biedt

Een bouwkundige keuring Den Haag is een uitgebreide inspectie van een woning of een ander gebouw, uitgevoerd door een bouwkundig ingenieur. Deze beoordeelt dan alle zichtbare delen van de woning om te zien of deze bouwkundig in orde is. Dat zijn niet alleen de bouwtechnische delen, zoals de fundering, de kozijnen, de dakconstructie en de trappen, maar ook de installaties, dus de centrale verwarming, de riolering, het sanitair en het gas. Aan de hand van de bouwkundige keuring Den Haag wordt vervolgens een rapport opgesteld en dat rapport komt in verscheidene situaties goed van pas. Hier vind je enkele voorbeelden.

1.     Een bouwkundige keuring Den Haag om een miskoop te voorkomen

De belangrijkste reden waarop kopers een bouwkundige keuring uit laten voeren is om zeker te zijn dat ze hun geld goed investeren. Een woning kan er voor een leek prima uitzien, maar toch grote gebreken vertonen. Dit kan ertoe leiden dat de reparatie- en onderhoudskosten te hoog worden en dat kopers logischerwijs afhaken. Hadden ze de woning zonder bouwkundige keuring Den Haag gekocht, dan was het uitgelopen op een grote teleurstelling en veel kosten. Daarom is een bouwkundig rapport vaak de laatste horde die overwonnen moet worden voordat een koper de woning daadwerkelijk aanschaft.

2.     Een document om onderhandelingen kracht bij te zetten

Het bouwkundig rapport is voor beide partijen een krachtig document tijdens de onderhandelingen:

  • Koper: zijn er tijdens de bouwkundige keuring kleine gebreken aangetoond waar de kopers mee kunnen leven, dan is het rapport een uitstekend manier om te laten zien waarom een lager bod realistisch is. Je gebruikt het dus tijdens de onderhandelingen om de prijs te verlagen.
  • Verkoper: als de bouwkundige keuring Den Haag duidelijk aantoont dat het huis in uitstekende staat verkeert, dan is het een krachtig document voor de verkoper om te bewijzen dat de vraagprijs eerlijk en realistisch is.

3.     Versnel de koop met een bouwkundig rapport

Ben je de verkoper van een woning, dan wil je deze waarschijnlijk zo snel mogelijk kwijt. Laat een bouwkundige keuring Den Haag uitvoeren en je kunt het rapport aan potentiële kopers laten zien. Wat er ook in staat, je komt dan direct betrouwbaar en eerlijk over. Zijn er gebreken gevonden, dan speel je open kaart en kun je open spreken over de vraagprijs. Is het rapport erg positief, dan is het een uitstekende motivator om van een geïnteresseerde een koper te maken. Veel verkopers denken dat het uitvoeren van een bouwkundige keuring Den Haag vooral voor kopers bedoeld is, maar de investering is ook voor verkopers zeer de moeite waard.

Schippers Bouwconsult | Dé specialist in bouwtechnische keuringen!

4.     Voor het krijgen van een hypotheek

Veel hypotheekverstrekkers vragen de koper van een woning om een kopie van het bouwkundig rapport. Zonder dat document is het dus mogelijk dat je geen hypotheek krijgt en dat de verkoop alsnog niet door kan gaan. Als koper is het goed om al snel een bouwkundige keuring Den Haag uit te laten voeren, want je gaat het regelmatig nodig hebben.

admin

Reacties zijn gesloten.