Advies van gespecialiseerde advocaten

Advies van gespecialiseerde advocaten

Het is en blijft een vervelende situatie wanneer ouders de beslissing nemen om te gaan scheiden. Naast dat een echtscheiding, ontbinding geregistreerd partnerschap of beƫindiging samenleven een zware emotionele periode is, komen er ook vele juridische zaken bij kijken. Wanneer deze zaken goed op orde zijn, zal de situatie wel rustiger komen te liggen voor zowel ouder, als kind.

Omgangsregeling

Wanneer ouders door een echtscheiding heen gaan, is het verplicht om een omgangsregeling vast te laten leggen. Een omgangsregeling is niet meer dan afspraken tussen ouders over welke ouder wanneer welk kind op vangt. Iedere ouder heeft op grond van de wet recht op contact met zijn of haar kinderen. Dat is andersom ook het geval, kinderen hebben het recht op contact met beide ouders.

Juridisch advies

De afspraken hier over moeten met een scheiding wettelijk vastgelegd worden. In deze omgangsregeling zal komen te staan wie de verzorgende ouder is. Dit is de ouder die de meeste zorg op zich neemt. Hoe vaak en wanneer de kinderen bij welke ouder zullen zijn wordt ook duidelijk vastgelegd. Het maken van deze afspraken kan nog wel eens voor moeilijkheden zorgen. Lukt het je niet om er samen uit te komen, dan is het een goed idee om een omgangsregeling advocaat in de armen te nemen. De omgangsregeling is niet vrijblijvend, het is daadwerkelijk een verplichting waar de ouders zich beide aan zullen moeten houden. Een juiste en wenselijke regeling is daarom van hoog belang. Zowel in het minnelijk traject als tijdens een eventuele procedure kunnen de gespecialiseerde advocaten van Westland Partners in Naaldwijk de ouder(s) bij staan en adviseren.

admin

Reacties zijn gesloten.