Bellen en gebeld worden met een zakelijk 010 nummer

Bellen en gebeld worden met een zakelijk 010 nummer

Het 010 netnummer is bij bijna iedereen in Nederland bekend en hoort natuurlijk bij de havenstad Rotterdam en een aantal omliggende gemeentes. Het is tegenwoordig mogelijk om voor zakelijke telefonie bundels nummer in te kopen, waarop je als bedrijf gebeld kan worden en die je ook kan gebruiken om uit te bellen. Rotterdam is de grootste stad van Nederland en met een van de grootste havens van Europa ook absoluut een stad met internationale allure. Het hebben van een zakelijk 010 nummer is dan ook veel bedrijven een interessante optie.

Met een 010 netnummer is het bereik groot

Zakelijke telefonie biedt vele voorden met een 010 netnummer. Allereerst heb je natuurlijk in de regio van Rotterdam een ontzettend groot achterland en afzetgebied. Vaak vertrouwen mensen sneller bedrijven wanneer deze in de regio werken. Zo zijn mensen bijvoorbeeld sneller geneigd de telefoon op te nemen bij het zien van een nummer uit de regio. Het gebeid waarin het 010 netnummer gebruikt wordt is een van de dichtstbevolkte gebieden van Nederland, waardoor je als bedrijf op deze manier een erg groot bereik hebt met een 010 netnummer.

Uitgelicht: Eenvoudig een 010 telefoonnummer registreren en activeren !

Mobiel bellen met een vast 010 netnummer

Het is met zakelijke telefonie ook nog eens zeer eenvoudig om deze zo in te stellen dat je ook op je mobiele telefoon met een vast 010 nummer kan bellen en gebeld worden. Je bent hierdoor als bedrijf dan ook niet meer gebonden aan een vaste locatie en je kan vanuit de hele wereld met het 010 nummer bellen. Met het oog op het flexibele werken van de laatste jaren, is dit voor veel bedrijven een groot voordel. De telefooncentrale wordt vaak online beheerd en daarom is het enige dat je hiervoor nodig hebt een goede internetverbinding.


Tip: 010 nummer koppelen aan mobiel

Hoe Rotterdam 010 werd

Veel mensen denken dat het 010 netnummer een gevolg is van het feit dat de eerste telefooncentrale in Rotterdam gevestigd was, maar dit is een fabel. Er zit verder, maar weinig logica achter het feit hoe het 010 netnummer bij Rotterdam terecht is gekomen en eigenlijk hangt dit van toevalligheden aan elkaar.

In de jaren ’30 werd er begonnen met een nummerplan per regio en Rotterdam kreeg toentertijd nummer 01800 toegewezen. Door het toenemende telefoonverkeer door de jaren heen ontstond er een behoefte aan een vereenvoudigd systeem met korte netnummers. Bij de transformatie naar dit systeem is de 01800 van Rotterdam veranderd naar 010, zonder specifieke reden.

admin

Reacties zijn gesloten.