Chiropractor in Rotterdam

Chiropractor in Rotterdam

Ben jij op zoek naar een chiropractor in de omgeving van Rotterdam? Dan is het wellicht verstandig om dit artikel te lezen. In dit artikel staan we kort stil bij wat een chiropractor nou eigenlijk doet. Daarnaast zoomen we ook in op een aantal methoden die toegepast worden om pijnklachten op een zo effectief mogelijke wijze te voorkomen. Mocht je nog informatie willen, dan is het verstandig om met een onafhankelijke partij in gesprek te gaan. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de huisarts.

Wat doet een chiropractor nou eigenlijk?

Een chiropractor is een deskundige die door toepassing van alternatieve geneeskunde bepaalde pijnen voorkomt. Zo specialiseren ze zich voornamelijk op het gebied van nek- en rugklachten. Daarnaast kun je bij de chiropractor ook terecht als je last hebt van hoofdpijn, een verkeerde houding of schouderklachten. Veel mensen verwarren het met een fysiotherapeut, maar dit is zeker wel anders. Een Fysiotherapeut voorkomt voornamelijk proberen op korte termijn. Een Chiropractor kijkt vooral naar de oorzaak van het probleem en probeert deze te vermijden door toepassing van verschillende methodes. Natuurlijk ben je wel benieuwd welke methodes er precies zijn.

Welke methodes worden er toegepast?

Een Chiropractor past verschillende methodes toe. Hieronder worden een aantal van de meest-voorkomende methodes toegelicht:

  • Manipulatietechniek, Tijdens deze methode wordt het lichaam gemanipuleerd. Hierbij worden gewrichten door middel van rotatiebewegingen in tegenovergestelde richting geduwd. Hierdoor krijg je verschillende knakgeluiden te horen. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat de knakgeluiden volledig onschuldig zijn. Je hoeft je dus geen druk te maken dat dit verkeerd gaat. Echter, moet de manipulatietechniek wel uitgevoerd worden door een deskundige. Je wilt immers niet dat er een verkeerde rotatie wordt verricht waardoor je nog meer pijn krijgt.
  • Techniek met een impulser, Vaak worden problemen ook verholpen door het gebruik van een impulser. Een impulser is een apparaat die kleine, maar effectieve, schokken op het lichaam aanbrengt. Dit wordt veelal op kleine oppervlaktes van het lichaam gedaan.
  • Medical taping, Dit is een methode waarbij speciaal tape wordt aangebracht op het lichaam. Deze wordt veelal aangebracht op de nek en de wervelkolom. Door het toepassen van deze medical tape wordt de bloeddoorstroming bevorderd. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je herinnerd wordt aan je houding, zodra je de verkeerde houding aanneemt. Indien je een verkeerde houding aanneemt, wordt er namelijk aan de haarzakjes getrokken. Dankzij dit pijnlijke gevoel neemt je lichaam automatisch weer de juiste houding aan. Medical taping heeft dus zowel gezondheidsvoordelen als voordelen voor uw lichaamshouding. Vaak gaat dit hand in hand.

Wanneer moet ik gebruik maken van een Chiropractor?

Het is verstandig om contact op te nemen als de pijnen minimaal één week duren. Bij klachten van minder dan een week oud kan het een tijdelijke blessure of pijn zijn. Daarna is het goed om in gesprek te gaan met een chiropractor. Hierbij is het goed om aan te geven waar de problemen zitten. Op basis van een intakegesprek zal er een persoonlijke analyse gemaakt worden. Aan de hand van deze analyse komt de chiropractor met concrete aanbevelingen om de oorzaak van jouw pijnen te verhelpen.

admin

Reacties zijn gesloten.