Drie manieren waarop autoverhuurders extra geld verdienen

Drie manieren waarop autoverhuurders extra geld verdienen

Je wordt er vaak voor gewaarschuwd: autoverhuurders waarbij er achteraf allerlei kosten bijkomen waar de vakantie alsnog erg duur was. Helaas staat dit vaak beschreven in de kleine lettertjes en wordt je hierover slecht geïnformeerd. Hieronder lees je waar je op moet letten om dit soort zaken te voorkomen.

1. Verzekeringen

Tijdens het rijden van een huurauto ben je meestal goed verzekerd, dat wil zeggen alle basisverzekeringen zijn al opgenomen in de huurprijs. Echter zit de grote valkuil juist in het eigen risico voor diefstal of schade. Dit kan al gauw oplopen tot duizend euro. De meeste verhuurde bieden hier een extra verzekering voor, ook wel een waiver genoemd. Mocht je vaker auto’s huren dan zijn hier ook speciale verzekeringen voor om dit doorlopend te dekken. Zo hoef je je op locatie daar niet meer druk om te maken.

2. Extra kosten voor schade

Wat ook veel voorkomt is dat je achteraf nog een rekening toegestuurd krijgt voor schade die jij gemaakt zou hebben. Meestal gaat dit via een creditcard afschrijving dus is het ook vrij lastig om hier tegenin te gaan. Probeer daarom alle schade vooraf vast te leggen, maak foto’s van de auto en zorg dat het genoteerd staat voordat je de handtekening zet. Tijdens het inleveren van de auto kun je ook weer foto’s maken en een medewerker van het verhuurbedrijf laten tekenen dat de auto schadevrij is ingeleverd. Zo verklein je de kans op het betalen van het volledige eigen risico voor een kleine kras, dit komt vaak voor. Voor de verhuurder is het laten fixen van een krasje vrij gemakkelijk door middel van spotrepair, hier proberen ze dus extra geld voor te vangen en jou te laten betalen.

3. Onterechte creditcard afschrijvingen

Zoals hierboven ook al kort genoemd, meestal moet je door middel van een creditcard garant staan voor het betalen van de auto. Echter geeft dit de verhuurbedrijven ook de kans om achteraf allerlei kosten te verhalen zonder dat ze daar jouw akkoord voor nodig hebben. Zo kan het zijn dat ze onderhoudskosten (zogenaamd jouw schuld) ook op jou verhalen. Het verhaal is dan dat na jouw ritje de auto nieuw onderhoud nodig had, zoals de remblokken vervangen. Of deze reparatie ook daadwerkelijk heeft plaatsgevonden is onduidelijk. Probeer met dit soort afschrijven direct contact op te nemen met het bedrijf of de verzekering.

admin

Reacties zijn gesloten.