Een zakelijke lening die past bij je onderneming.

Een zakelijke lening die past bij je onderneming.

Belangrijk is om een zakelijke lening goed te vergelijken alvorens je een keuze maakt. Een bedrijfslening is bedoeld om een bedrijf of pand te financieren. De bedrijfslening financiert alles wat er bij de opstart van een bedrijf komt kijken om het bedrijf lopende te houden. Een keuze hiervoor gaat niet over een nacht ijs en is iets om goed over na te denken. Een bedrijfslening helpt om de groei van je bedrijf te realiseren. Zeker als je eigen bedrijfsportemonnee het niet toelaat de onderneming te financieren. Hieronder worden een aantal soorten zakelijke leningen besproken. Ook is het belangrijk om na te gaan wat de kredietwaardigheid van je onderneming is.

Zakelijke lening

Het opstarten van een bedrijf kost heel wat qua investering. Bij het aanvragen van een zakelijke lening kun je in een keer een groot bedrag lenen voor de aankoop van onder andere machines, artikelen, benodigdheden, materialen, hulpmiddelen en de financiering van het bedrijfspand, inkoop, de website enz. Daarnaast leen je ook voor het promotiemateriaal wat moet worden aangeschaft ter investering. Deze lening is gericht op groei en innovatie van je bedrijf. Bij deze lening betaal je een vast rentepercentage, zo blijven de maandelijkse kosten gelijk. Ook rentekortingen en garantieregelingen kunnen van toepassing zijn voor deze vorm van een bedrijfslening. De aflossing vindt op lineaire wijze plaats waardoor er na afloop geen restschulden ontstaan. Tevens heb je zekerheid tijdens het pensioen waarbij men recht heeft op een minimum pensioenbedrag. Om te kijken welke lening bij jouw onderneming past is het belangrijk aanbieders te vergelijken. De levensduur van het bedrijf bepaald de looptijd van deze lening.

Zakelijk krediet

Om het bedrijf lopende te houden is snel zakelijk krediet aanvragen geschikt. Hierbij kun je kosten en rekeningen betalen van onder andere de leveranciers. Maar deze lening kan ook worden gebruikt voor liquiditeitsruimte en kleine zakelijke middelen die moeten worden aangeschaft. Bij een zakelijk krediet heb je altijd ruimte op de rekening en is daarom dus geschikt voor onverwachte en extra uitgaven. Een zakelijk krediet is verkrijgbaar tegen een variabele rente. Voor de beste optie kun je verschillende aanbieders vergelijken. Geld opnemen is flexibel en aflossingen zijn boetevrij mogelijk.

Kredietwaardigheid onderneming

Om een lening te kunnen krijgen is het belangrijk dat je onderneming kredietwaardig is. Ten eerste is het van belang dat je over een goed helder, duidelijk en transparant ondernemingsplan beschikt. Ook is het belangrijk dat je cijfers voldoende zijn om een bedrijfskrediet te krijgen. Het bedrijf moet dus winstgevend zijn omdat een bedrijfslening moet worden afgelost en de geldverstrekker zo zekerheid heeft dat het ook gebeurd. Naast dat een bedrijf winstgevend moet zijn moet ook de solvabiliteit, liquiditeit en terugbetaal capaciteit op orde zijn. Een onderneming die al vele betaalachterstanden heeft kan onbetrouwbaar overkomen voor de geldverstrekker en daardoor kan de kredietwaardigheid omlaag gaan.

admin

Reacties zijn gesloten.