Voordelen van werken met tijdelijk personeel

Voordelen van werken met tijdelijk personeel

Voordelen van werken met tijdelijk personeel

Je bedrijf heeft niet altijd evenveel opdrachten en het is dus zonde om alleen met vast personeel te werken. In bepaalde drukke tijden heb je extra medewerkers nodig. Het is dan handig om te werken met freelancers of tijdelijke arbeidskrachten via een uitzendbureau. Het inhuren en uitbetalen van deze tijdelijke krachten moet efficiƫnt gebeuren. Je kan hiervoor uitzendsoftware gebruiken. Dit zijn de grootste voordelen van werken met tijdelijk personeel.

Een flexibele bedrijfsvoering

Per project kan je beslissen hoeveel mensen je nodig hebt. Je kan op korte termijn het juiste personeel inhuren en deze mensen zullen na afloop van het project ook weer vertrekken. Je maakt uiteraard duidelijke afspraken over de duur van het project en het salaris. Zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is. Je bedrijf kan perfect inspelen op vraag en aanbod zonder extra kosten te maken.

Plooibaar personeel

Mensen die werken via een uitzendbureau weten dat ze tijdelijk in dienst zijn. Ze gaan vaak van project naar project en zijn het dus gewend om steeds op een andere plek te werken. Ze kunnen snel schakelen en weten binnen korte tijd een effectieve werkrelatie op te bouwen met je vaste personeel. Als het niet klikt met een bepaalde tijdelijke medewerker is het voordeel ook dat deze persoon tijdelijk in dienst is en dus ook weer zal vertrekken. De volgende keer kan je kiezen voor een andere tijdelijke kracht.

Maak minder kosten

Voor je tijdelijke personeel kan je een apart potje reserveren. Ze hoeven niet te worden uitbetaald op jaarbasis. Daarnaast hoef je ze nauwelijks in te werken, omdat ze gespecialiseerd zijn in de taken waarvoor je ze aanneemt. Ze zijn niet vast bij je in dienst, dus hoef je hen ook geen cursussen aan te bieden om zich verder te ontwikkelen. Ook aan bedrijfsuitjes en kerstpakketten hoef je voor deze tijdelijke medewerkers geen geld uit te geven.
admin

Reacties zijn gesloten.