Waarom heb je responsive webdesign tegenwoordig nodig?

Waarom heb je responsive webdesign tegenwoordig nodig?

Responsive webdesign is een behoefte die ontstaan is als gevolg van de komst van de smartphone en de tablet. Een responsive website is een website die zich aanpast aan de schermgrootte van het apparaat waarop je deze bezoekt. Dankzij responsive webdesign is een website dus goed te lezen en te gebruiken op diverse apparaten. Denk hierbij aan mobiele telefoons, tablets, laptops en desktop schermen. Doordat de website zich aanpast aan de schermgrootte, hoef je dus niet van links naar rechts te scrollen of in- en uit te zoomen om tekst of afbeeldingen te kunnen zien. Als gevolg van de enorme groei van het gebruik van mobiele telefoons en tablets is responsive design belangrijker dan ooit.

Groter bereik met responsive webdesign

Tegenwoordig gebruiken steeds meer mensen dus een mobiele telefoon of tablet voor hun online activiteiten. Zo gebruiken we deze apparaten massaal om contact te onderhouden met onze dierbaren, eindeloos te scrollen op social media, onze zoektocht naar nieuwe outfits en andere zoekopdrachten. Feit is dat een website goed leesbaar moet zijn op een mobiele telefoon of tablet. Wanneer dit niet het geval is, zullen de meeste bezoekers de website verlaten. Op deze manier raak je bezoekers en dus potentiële klanten kwijt. Is je website responsive? Dan zullen bezoekers juist langer blijven en eerder klant worden. Zo is responsive webdesign dus een onderdeel van conversie optimalisatie.

Gebruiksvriendelijkere website

Naast een groter bereik is een responsive website simpelweg ook gebruiksvriendelijker. Wanneer het vinden van de gewenste informatie lastig is voor een bezoeker, zal deze al snel afhaken en de website van een concurrent bezoeken. Telkens wanneer dit gebeurt, raak je dus een potentiële klant kwijt. Dankzij responsive webdesign wordt het voor een bezoeker eenvoudiger om een doel snel te bereiken, ongeacht het apparaat dat gebruikt wordt. Als gevolg van deze fijne gebruikservaring wordt de kans op een conversie aanzienlijk vergroot. Daarnaast ziet een responsive website er vaak aantrekkelijker uit dan een standaard desktop-pagina. De eerste indruk is vaak beter bij een op maat gemaakt ontwerp. 

Hoger in de zoekresultaten 

Wist je dat ook Google rekening houdt met responsive design? Wanneer je website geschikt is voor alle soorten apparaten en gebruikers, zal je website beter gepositioneerd worden in de zoekmachine. Een responsive website zal dan ook altijd hoger in de zoekresultaten verschijnen. En dat wil je als ondernemer natuurlijk graag zien. Responsive design speelt dus ook een belangrijke rol voor zoekmachineoptimalisatie. Doordat je website hoger in de zoekresultaten verschijnt, kun je je concurrentie voorblijven en is de kans groter dat potentiële klanten jouw website bezoeken.

Toekomstbestendig webdesign 

Tot slot is een responsive website toekomstbestendig. Dit komt enerzijds doordat mobiel de toekomst is van het internet. Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen wel een smartphone. Deze wordt massaal gebruikt voor allerlei activiteiten, waaronder browsen. Een responsive website is dan een must om de behoeften van hedendaagse gebruikers te vervullen. Anderzijds worden desktop schermen steeds groter. Zo komen er steeds meer apparaten met verschillende schermgroottes en resoluties. Een responsive website past zich aan verschillende groottes en resoluties aan en zal er dus op toekomstige apparaten goed uitzien. Ben je overtuigd? kies dan voor een website laten maken door Okaia voor een gegarandeerd mooi resultaat. 

admin

Reacties zijn gesloten.