Waarom werken aan je online vindbaarheid?

Waarom werken aan je online vindbaarheid?

Zoekmachine optimalisatie – of SEO, zoals het meestal genoemd wordt – is niet alleen voor grote bedrijven. In feite kan SEO een grote zegen zijn voor kleine bedrijven, door ze een voorsprong te geven op de concurrentie en ze te helpen nieuwe klanten aan te trekken. Weet je niet zeker hoe SEO je kan helpen? Lees verder om erachter te komen.

Meer mensen zullen je website zien 

Hoe hoger je website scoort in de resultatenpagina’s van zoekmachines (SERP’s), hoe groter de kans dat mensen hem zien. En hoe meer mensen je website zien, hoe groter de kans dat sommige van die mensen betalende klanten worden.

Je krijgt meer gekwalificeerde leads 

Als mensen zoekmachines gebruiken om te zoeken naar bedrijven zoals het jouwe, betekent dat dat ze al geïnteresseerd zijn in wat jij te bieden hebt. Dat is een veel betere situatie dan proberen vanuit het niets belangstelling voor je bedrijf op te wekken. SEO kan je helpen om leads aan te trekken die eerder zullen worden omgezet in betalende klanten.

Je bouwt vertrouwen en geloofwaardigheid op 

Zoekmachines geven de voorkeur aan websites die goed ontworpen zijn en vol staan met inhoud van hoge kwaliteit. Als je website aan die beschrijving voldoet, zullen bezoekers je eerder vertrouwen en zaken met je doen. Aan de andere kant, als je website moeilijk te gebruiken is of dunne of verouderde inhoud heeft, zullen potentiële klanten snel wegklikken – en misschien komen ze nooit meer terug. Goede SEO kan je helpen dat lot te voorkomen door ervoor te zorgen dat je website goed ontworpen is en vol staat met relevante, nuttige informatie. 

Je bespaart geld op de lange termijn 

SEO vergt misschien een initiële investering van tijd en geld, maar het betaalt zich op de lange termijn terug doordat het je meer gekwalificeerde leads oplevert en je helpt een sterkere online aanwezigheid voor je bedrijf op te bouwen. Met andere woorden, SEO is een investering die blijft geven lang nadat je er geen geld meer in steekt. Hiervoor moet je wel een goed backlinkprofiel opbouwen door te gaan linkbuilden.

SEO is erg lastig, daarom kan het handig zijn om een SEO specialist in te huren om het werk voor je te doen.

admin

Reacties zijn gesloten.