Wat is een railkoker precies?

Wat is een railkoker precies?

Een railkoker, is dat zoiets als een waterkoker? Nou, niet helemaal. Of :helemaal niet. Wellicht dat de term je iets meer zegt in het engels: een busbar. Zo niet, wees niet getreurd. De meeste mensen hebben namelijk geen idee wat een railkoker is, totdat ze er een kopen. In het ergste geval behoor je gewoon tot die meerderheid.

Wat is een railkoker

Maar nu, wat is een railkoker dus? Een railkoker is een geleider voor elektriciteit, dus het kan bijvoorbeeld fungeren als verbinding tussen een hoofdverdeler en een transformator, maar ook voor het voeden van onderverdelers en andere dingen. In de railkoker bevinden zich vier of vijf geleiders van koper of aluminium. Het voordeel van railkokers is dat deze relatief weinig spanningsverlies hebben, vooral vergeleken met reguliere kabelverbindingen, die gemaakt zijn van rubber of kunststof. Dit betekent dat de kabels van railkokers van een wat kleiner formaat evenveel vermogen transporteren als grotere kunststof kabels of rubberen kabels. Dat is efficiƫnt en waarschijnlijk niet alleen voor jezelf, maar ook beter voor het milieu.

Betrouwbaar apparaat

Vooruit, dus nu weet u weet een railkoker is en wat het kan doen. Wel zo handig om te weten als je een railkoker moet aanschaffen. De volgende vraag die dan in je opkomt is waarschijnlijk: hoe vind ik een goede? Belangrijk is dan om een betrouwbaar merk te kiezen, zoals Hioki. Het japanse merk Hioki staat bekend als kwalitatief en betrouwbaar op het gebied van meetinstrumenten, waaronder railkokers. Hioki biedt bovendien ook software waarmee de gemeten informatie kan worden vastgelegd en geanalyseerd. Het handige is dat dit er is voor verschillende besturingssystemen. Enig nadeel kan zijn dat u zelf ook niet echt wijs weet wat te doen met deze resultaten. Maar niet getreurd: er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in het analyseren van data en power quality. Zo hoef je niet bang te zijn dat je zelf de verkeerde conclusies trekt uit je metingen, want je kan deze taak gewoon uitbesteden aan een specialist die zeker weet dat hij de gegevens correct analyseert.

admin

Reacties zijn gesloten.