Wat is het nieuwe werken?

Wat is het nieuwe werken?

Wat is het nieuwe werken? Heel simpel gezegd is dit een manier van werken waarbij de kwaliteit belangrijker is dan de kwantiteit. Je deelt je eigen uren in en bepaalt zelf wanneer je naar kantoor gaat. Je krijgt meer verantwoordelijkheid, maar zo lang je doet wat je moet doen en je doet dit goed, dan zijn je aanwezigheid en het aantal uren dat je maakt niet meer relevant. Bij het nieuwe werken draait het om de output die je levert en niet meer om de input. Uiteraard zijn er bepaalde grenzen, want het is nog wel de bedoeling dat je je werk goed doet. Om de vraag: “wat is het nieuwe werken?” goed te kunnen beantwoorden, is het handig om dit te vergelijken met het oude werken.

Wat is het nieuwe werken in vergelijking met het oude werken?

De beste manier om duidelijk uit te leggen wat is het nieuwe werken, zetten we dit af tegen de manier waarop het grootste gedeelte van ons op dit moment nog werkt.

  • Het oude werken: je bent op kantoor en daar zijn vaste uren voor.

Het nieuwe werken: je bepaalt zelf wanneer en waar je werkt.

  • Het oude werken: het belangrijkste is dat je aanwezig bent en dat je je uren maakt.

Het nieuwe werken: de resultaten van je werk zijn het belangrijkste.

  • Het oude werken: je krijgt leiding door gecontroleerd te worden.

Het nieuwe werken: je krijgt leiding door vertrouwd te worden.

  • Het oude werken: alle ICT voorzieningen zijn ingedeeld voor werken op kantoor.

Het nieuwe werken: alle ICT voorzieningen zijn ingedeeld voor mobiel werken.

Wat is het nieuwe werken in drie kreten: zelfstandigheid, flexibiliteit en vertrouwen.

Wat is het nieuwe werken: het zorgt voor blije werknemers

De uitkomst van het nieuwe werken moet zijn dat je effectiever, efficiënter en productiever wordt. Je hebt meer vrijheid en flexibiliteit, wat betekent dat je je werk kunt indelen naar je leven en niet je leven indeelt naar je werk. Zo lang je resultaten boekt, breng je je kinderen naar school, ga je een uurtje naar de sportschool of drink je een kopje koffie met vrienden en familie. Als het jou het beste uitkomt, dan doe je je werk in de avonduren, in een café of juist in de ochtend. De vraag: “wat is het nieuwe werken?” hebben we al beantwoord en de gevolgen van deze methode zijn dus bijzonder positief.

Wat zijn de voordelen van het nieuwe werken?

Nu we weten wat is het nieuwe werken, zal je misschien al een beetje een idee hebben van de voordelen die deze situatie met zich meebrengt. Voor jou is het voordelig omdat je je tijd beter kunt indelen en je werk en privé beter afstelt. Je bent zelfstandig, je wordt vertrouwd en dat schept een band met je leidinggevende. Je bespaart op reiskosten, reistijd en op kinderopvang. Je werkgever houdt er tevreden personeel aan over én in de meeste gevallen gaan de resultaten omhoog.

Wat is het nieuwe werken? Het wordt ook omschreven als mobiel werken, online office, flexibel werken en digitale mobiliteit. Ben je geïnteresseerd, dan maak je dit bespreekbaar met je leidinggevende. Zij zullen er ook zeker van profiteren.

Wilt u de nieuwe manier van werken invoeren in uw bedrijf maar heeft u hulp nodig bij de uitvoering? Voor advies voor nieuwe manieren van werken kunt u terecht bij YNNO!

admin

Reacties zijn gesloten.