Wat is relatietherapie en helpt dit?

Wat is relatietherapie en helpt dit?

Wat is relatietherapie en wat kan het voor u betekenen? Het doel van de therapie kan per stel anders zijn. De meeste mensen streven naar de perfecte relatie. Tijdens de therapie gaat men goed na welke verwachtingen beide personen hebben. Is het stel ook bereid om aan elkaars verwachtingen in de praktijk te realiseren. De therapeut probeert ervoor te zorgen dat u en uw partner elkaar beter leren begrijpen. Ook onderwerpen die normaal gesproken lastiger te bespreken zijn, komen tijdens de therapie gemakkelijker aan bod. Door de aanwezigheid van een onpartijdige therapeut, lopen de gesprekken ook minder snel op ruzie uit. Deze vorm van therapie kunt u in vrijwel iedere plaats volgen. Zo is relatietherapie in Rotterdam of relatietherapie in Zeeland prima mogelijk. Belangrijk is echter dat u de therapeut niet alleen op basis van afstand uitkiest.

Ik heb relatieproblemen, kan relatietherapie mij helpen?

Heeft u problemen in uw relatie, dan is het zeker aan te raden om therapie te volgen bij een ervaren therapeut. De therapeut zal dan voor u en uw partner nagaan welke verwachtingen u van elkaar heeft, zoals hierboven beschreven. Op basis van deze uitkomsten gaat men na welke mogelijke oplossingen er zijn. De kans is groot dat u en uw partner compromissen moeten sluiten.

Niet alleen zal er tijdens de relatietherapie naar de verwachtingen gekeken worden, maar men kijkt nog verder. Zo gaat de therapeut ook na welke factoren negatieve invloed op uw relatie hebben. Niet altijd is het voor beide personen precies duidelijk waar het nu misgaat. Tijdens de therapie probeert men dit boven water te krijgen. Zodoende kunnen u en uw partner net iets anders met elkaar omgaan, waardoor er minder snel conflicten ontstaan.

Voor wie zijn deze sessies bedoeld?

In principe kan ieder koppel dat hun relatie wil verbeteren ervoor kiezen om relatietherapie te volgen. In de praktijk kiezen vooral stellen die een laatste poging willen wagen ervoor om therapie te volgen. De kans is groot dat u en uw partner nog veel van elkaar houden, maar dat er toch te veel sprake is van conflicten. Dit is voor beide personen een vervelende en ongezonde situatie. Als u er alles aan wilt doen om de relatie toch nog te verbeteren, dan is het aan te raden om een therapeut te bezoeken.

Werkt relatietherapie altijd?

Of deze vorm van therapie de relatieproblemen altijd verhelpt? Helaas is dat niet altijd het geval. Om te beginnen is het belangrijk dat u en uw partner beiden nog voor de relatie willen werken. U moet bereid zijn om compromissen te sluiten. Bovendien is het belangrijk dat u open kunt zijn bij de relatietherapeut. Een goede therapeut zorgt ervoor dat u en uw partner zich op uw gemak voelen. Een relatietherapeut zal u helpen om de relatie te verbeteren. Uiteindelijk is het vooral beslissend hoe u en uw partner hiermee omgaan.

De juiste therapeut kiezen

Het kiezen van de juiste relatietherapeut voor uw relatietherapie is van cruciaal belang, maar waar moet u hierbij opletten? Het is verstandig om een persoonlijk introductiegesprek aan te vragen. Op basis van dit gesprek zal u een indruk krijgen van de werkwijze van de betreffende therapeut. Het is belangrijk dat zowel u en uw partner een klik voelen met de therapeut. Dit maakt het gemakkelijker om gevoelige informatie te delen tijdens de gesprekken. Door relatietherapie ervaringen van anderen te lezen kunt u een goed beeld krijgen van wat u kunt verwachten.

Benieuwd naar wat relatietherapie voor u kan betekenen? Kijk dan op de website van Perspectief Zoetermeer.

admin

Reacties zijn gesloten.