Welk glas moet ik laten zetten?

Welk glas moet ik laten zetten?

Vroeger werden de meeste huizen allemaal met enkel glas gezet. Tegenwoordig heb je echter veel meer soorten glas die je kan laten zetten in je huis, zoveel zelfs dat je soms door de bomen het bos niet meer kan zien. Daarom wordt in dit blog beschreven wat de voor-en nadelen zijn van bepaalde soorten glas in je huis te laten zetten.

Enkel glas

Het grootste voordeel van enkel glas is dat het goedkoop is. Als je niet veel geld te besteden hebt of er niet veel geld aan wilt besteden, dan is enkel glas een prima oplossing. Daarnaast kan enkel glas ook gemakkelijk binnenshuis worden geplaatst. Enkele nadelen zijn dan wel weer dat het meer geluid doorlaat, het minder goed isoleert en minder stevig is. Je hebt tegenwoordig wel beter isolerend enkel glas, maar toch heeft dubbel glas op dit gebied meer voordelen dan het enkelglas. Maar dat is ook te verwachten, je betaalt er immers meer voor.

Dubbel glas

Een groot voordeel van dubbel glas, is dat het goed isoleert en stevig is. Daarnaast laat het weinig geluid door. Hierdoor bespaar je op je verwarmingskosten en op de lange termijn kan dit dus ook rendabel zijn. Er zijn veel verschillende soorten dubbel glas, zoals HR glas, triple glas of monumentenglas. Het is handig om je goed in te lezen over welke soort dubbel glazen er zijn en waar jij naar op zoek bent/ wat jij nodig hebt. 

Externe factoren

Voordat je een glas koopt, is het handig te kijken naar externe factoren. Als je bijvoorbeeld naast een snelweg woont, is het veel handiger om dubbel glas te nemen, zodat je minder geluidsoverlast hebt. Woon je in een rustig dorpje kan enkel glas misschien weer meer uitkomst bieden vanwege de prijs. 

Ben je op zoek naar een glashandel in den haag? Dan is riboglas een goede kandidaat om jouw glas te zetten.

admin

Reacties zijn gesloten.