Werking van de lekdetector

Werking van de lekdetector

U wilt als organisatie natuurlijk altijd graag gevrijwaard blijven van welke lekkage dan ook. Tegenwoordig kan dat prima met behulp van een lekdetector. De detector die tegenwoordig gebruikt wordt, kan als zeer geavanceerd omschreven worden. Met een kwalitatief uitstekende lekdetector kan op locatie een lektest uitgevoerd worden. Voor de lekdetecties zoals deze tegenwoordig uitgevoerd worden, wordt speciale apparatuur gebruikt waarmee waterstof of aardgas gedetecteerd kan worden. Een ding is zeker; de lekdetectie apparatuur van tegenwoordig kan heel erg veel.

Lekdetector die gebaseerd is op de zogenaamde traceergas methode

Kijkt u naar de meest gebruikte detector, dan is dat vrijwel altijd een lekdetector die gebaseerd is op de zogenaamde traceergas methode. Deze detector is zeer gebruiksvriendelijk en zeer breed inzetbaar. Kijken we naar industriële toepassingen van de lekdetector, dan kunnen lekkages opgespoord worden in installaties en producten. Daarnaast is de detector dan een inline controlemiddel op lekkages in bijvoorbeeld verpakkingen. In alle gevallen is lekdetectie er op gericht om de kwaliteit en betrouwbaarheid van zowel producten als processen verder te vergroten.

Voor elk probleem is tegenwoordig een detectie oplossing beschikbaar

Er is tegenwoordig voor elk probleem een passende lekdetectie oplossing. Bedrijven die geen goede apparatuur hebben kunnen die overigens ook huren. Tegenwoordig maken de meeste geavanceerde detectoren gebruik van de Sensitor sensor technologie. Het garandeert een kwalitatief zeer hoogstaande manier van het opsporen van lekkages, het beste wat er op dit gebied ooit te bieden was.

Bij Leak Control Benelux vertellen ze je alles over de mogelijkheden!

Lekdetector kan aardgas detecteren net als waterstof

Wat betreft de lekkage-detector geldt dat er tegenwoordig heel wat te kiezen is. Bekend voorbeeld is wel de waterstof lekzoeker. Vaak is dat een zeer gevoelig en draagbare lekdetector. De detector maakt dan gebruik van formeergas of waterstof als traceergas. Ook wordt de speciale gaslekdetector steeds vaker ingezet. Deze detector moet aardgas detecteren, net als waterstof. Ook dergelijke detectoren zijn vrijwel altijd draagbaar en met formeergas als traceergas dit keer. Bekende aanbieder van een dergelijke detector is Inficion overigens, een merk waar steeds meer aanbieders een beroep op doen.

Detector reageert onmiddellijk op waterstof

Er is ook een detector beschikbaar die als geen ander in staat is om lekkages op te sporen en te controleren. Deze detector reageert onmiddellijk op waterstof. Het mooie is dat dergelijke detectoren milieuvriendelijk zijn en ook gebruikt kunnen worden bij de opsporing van H2 lekkages. Deze waterstof lekzoeker van Inficion/Sensistor is de momenteel meest gebruikte lekdetector. De detector is spatwaterdicht en wordt geleverd met tas, draagband en heupgordel. Opvallend aan deze detector is de zeer snelle response die het geeft. De detector is niet kruisgevoelig en voor de volle 100 procent waterstof selectief.

Maak gebruik van grondprobes

Optioneel is de grondprobes die gebruikt kunnen worden en waarmee lekkages tot zeker wel drie, vier meter onder de grond opgespoord kunnen worden. De traceergas detector maakt gebruik van de Sensistor sensor technologie. En dit mag met recht een unieke technologie genoemd worden. Nooit eerder namelijk was het zo goed mogelijk om lekkages op te sporen en zo allerlei vervelende scenario’s zo goed als uit te sluiten.

admin

Reacties zijn gesloten.