Word dé grillmaster van je familie met een BBQ-cursus

Word dé grillmaster van je familie met een BBQ-cursus

Het zomerseizoen zit er weer aan te komen en dat betekent dus ook het barbecueseizoen. Heerlijke zomerse avonden in de tuin met vrienden en familie. Samen genietend van een lekker hapje en drankje. Voor mannen is dit het ideale moment om ongegeneerd vlees te eten en een geoorloofd vuurtje te kunnen steken. Maar vaak is er onder mannen een flinke rivaliteit op het gebied van de BBQ. Ze willen allemaal de beste zijn en het lekkerste stukje vlees op tafel zetten. Maar hoe word je nu zo’n goede BBQ’er? Want dat is echt niet zo makkelijk als dat de meeste dames denken. Je wilt je vlees niet te rood houden maar je wilt ook geen zwarte randen krijgen. Daarom gaan we in dit artikel een aantal handige tips geven voor het BBQ’en zodat jij de held van de avond wordt!

Handige tips om de beste BBQ’er te worden:

  1. Breng je vlees op kamertempratuur. Maar laat het niet buiten in de zon liggen op een warme dag, de kwaliteit van je vlees gaat dan heel snel achteruit.
  2. Het aansteken van je BBQ neem hier even de tijd voor en laat de kolen rustig warm worden.
  3. Vermijd vlammen! Door hoge vlammen zal je vlees veel sneller aanbranden.
  4. Verplaats nooit een brandende BBQ! Vaak denken mensen o dit kan wel maar nee dit gaat bijna altijd fout!
  5. Ontsmet je rooster regelmatig. Dit kun je makkelijk doen met een opengesneden citroen. Zo krijg je geen vlees en vissmaken door elkaar.
  6. Wil je spiesen gaan maken? Snijd dan je groentes en je vlees in even grote stukken anders krijg je verschil in het garen. De één is dan al gaar en het andere stukje vlees moet nog even.
  7. Keer je vlees niet te snel om laat het eerst even garen, anders kan het veel meer blijven plakken aan je rooster. Je kunt je rooster ook even een beetje insmeren met olijfolie dit zal het plakken ook tegen gaan.
  8. Zorg ervoor dat je vlees gaar is voordat je het gaat serveren. Regel een tafeltje in de buurt van de BBQ, zo kun je je vlees eerst doorsnijden en kijken of het gaar is.
  9. Geen zin om het rooster schoon te poetsen na de BBQ avond? Leg hem dan in het gras, de volgende dag zal het meeste vuil zijn losgeweekt door de dauw van de nacht.

Bbq cursus

Ben je nog een beetje onzeker na het lezen van deze tips? Dat is best te begrijpen maar daarom kun je een barbecue cursus volgen. Met zo’n bbq cursus gaan ze je in het hele proces van de BBQ mee nemen en zul je handige tips geven. Je wordt helemaal klaargestoomd als een echte pro. Maar er is ook bbq workshop dit is leuk om met een aantal vrienden te doen bijvoorbeeld voor een vrijgezellenfeest. Aan het einde van zo’n workshop kun je natuurlijk lekker eten met elkaar. Nog een stapje verdergaan als BBQ pro? Ga dan naar een echte Weber Grill-Academy!

admin

Reacties zijn gesloten.