Zo haal je gemakkelijk je taxi chauffeurskaart!

Zo haal je gemakkelijk je taxi chauffeurskaart!

Als je taxichauffeur wil worden, heb je een taxi chauffeurskaart nodig. Omdat het halen van zo’n chauffeurskaart niet zomaar iets is, lees je in deze blog hoe je hem haalt en wat er allemaal bij komt kijken.

Twee soorten chauffeurskaarten

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat er twee soorten chauffeurskaarten zijn. Voordat je met een rij-opleiding tot taxichauffeur begint, moet je beslissen welke soort chauffeurskaart wil halen. Ten eerste is er de volledige chauffeurskaart taxi. Hiermee mag je alle soorten taxivervoer verrichten. Daarnaast is er ook de beperkte chauffeurskaart taxi, hiermee mag je geen financiële handelingen in de taxi verrichten en je mag alleen op vaste routes rijden met vaste passagiers op vaste tijdstippen.

Kies de juiste rijschool

Als je weet voor welke van de twee chauffeurskaarten je gaat, is het ook belangrijk om de juiste keuze voor een rijschool te nemen. Van deze keuze is namelijk afhankelijk met hoe veel plezier en hoe snel je je chauffeurskaart haalt. Lees daarom op internet reviews van rijscholen. Een voorbeeld van een goede rijschool voor het behalen van je taxi chauffeurskaart is Next Level Instituut Rotterdam.

Voorwaarden bij de aanvraag

Voor het behalen van je chauffeurskaart taxi moet je geslaagd zijn voor je theorie- en praktijkexamen. In welke volgorde je dit doet maakt niet uit, maar ze moeten binnen een jaar van elkaar gehaald worden. Voor de aanvraag van een volledige taxi chauffeurskaart moet je bij het KIWA register zijn en aan nog een aantal voorwaarden voldoen. Ten eerste moet je in het bezit zijn van een rijbewijs B, of dit nou voor een automaat of een geschakelde auto is. Daarnaast moet je ook beschikken over een verklaring omtrent gedrag en een geneeskundige verklaring. Beide documenten mogen niet ouder dan 4 maanden zijn. 

admin

Reacties zijn gesloten.